Masthead header

Hallonpannacottapaj


Foto: Ulrica Hållén http://www.fotografulrica.se/

Pajskalet
16 digestivekex
100 g smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

Garnering
Färska hallon, violer eller andra ätbara blommor

Kör kex och smör i matberedare.
Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten.
Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en puré.
Rör ner cream cheese och purén i grädden.
Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.

Njuut!
~ Annelie ~

(Receptet kommer från Allt om Mat 10/2009)

Emilia - 16 juni, 2010 - 18:26

Det där såg ju supergott ut!

Så trevligt att man fick ett litet mail med svar på kommentaren :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän