Masthead header

Apelsinmazariner

 
Mördeg
4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
200 g kallt smör
1 äggula

Fyllning
2 dl strösocker
1 dl skållad sötmandel
75 g rumstempererat smör
3 ägg
1 apelsin, rivet skal
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr
3 dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
2 msk vatten

Mördeg
Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det blir en deg.
Rulla ut två längder och dela varje längd i 12 bitar.
Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie.

Fyllning
Mixa socker och mandel tills mandeln är finfördelad.
Tillsätt rumstempererat smör, ägg, apelsinskal, vaniljsocker och vetemjölet blandat med bakpulver.
Fyll formarna med smet upp till ca 2/3.
Grädda på en plåt mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt dem kallna på bakgaller.

Glasyr
Blanda florsocker, apelsinsaft och vatten till en jämn glasyr och värm på spisen till 40°.
Stryk glasyren på kakorna när de kallnat.
Njuut!
~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän