Masthead header

Chokladdoppade toscarutor

Kakan
6 ägg
4 dl socker
200 gram smält smör
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Tosca
150 gram smör
1,5 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
3 dl flagad mandel

300 gr mörk choklad (jag använde Lindts 72% choklad)

Kakan
Vispa ägg och socker pösigt till kakan.
Tillsätt det avsvalnade smöret.
Rör ner vetemjölet samt bakpulver och blanda smeten försiktigt.
Häll smeten i smord och bröad stor långpanna.
Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

Tosca
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Glasyren får inte koka, utan ska bara smälta.
Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan.
Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färg.

Choklad
När kakan svalnat så smälter du chokladen i vattenbad och doppa ner alla 4 kanter i den.
Ställ på ett galler tills kakorna börjat stelna (i kyl eller sval.

Njuut!
~ Annelie ~

Jenny - 24 juni, 2010 - 09:43

Mums vad gott det ser ut!

Gunilla - 11 juni, 2014 - 15:09

Ja undrar om det inte ska vara bakpulver i denna kaka

Annelie - 13 juli, 2014 - 14:12

Du har så rätt Gunilla!

Nu har jag lagt till bakpulver. Tack för att du sa till när du upptäckte det lilla misstaget. :)

//Annelie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän