Masthead header

Engelska scones

Till ca 8 personer
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%

Garnering
ekologiskt ägg, vallmofrö (alt. mandelspån och råsocker) till pensling

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över vallmofrö (alt. mandelspån och råsocker).

Grädda tills sconesen fått fin färg, cirka 10-15 minuter, i 225 grader varm ugn.

Njuut!
~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän