Masthead header

Apelsin- eller chokladkubbar

Välj mellan de två olika smaksättningarna

Ingredienser till ca 15 stycken
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
5 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ½ dl gräddfil

Apelsinkubbar
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl florsocker
2 tsk färskpressad apelsinsaft

Chokladkubbar
1 msk kakaopulver
75 g hackad mörk choklad
pärlsocker
hackad sötmandel
gräddfil till penslingen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker poröst och vitt. Tllsätt ägget och rör smeten slät.
  3. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner blandningen i smeten.
  4. Tillsätt det rivna apelsinskalet eller kakaopulvret och hackad choklad.
  5. Häll ner gräddfilen och arbeta snabbt samman till en deg.
  6. Rulla ut degen på mjölat bakbord till en 60 cm lång platta. Platta till den något. Skär upp i kubbar
  7. Chokladsmak: Blanda pärlsockret med den hackade mandeln i en djup tallrik. Pensla chokladkubbarna med gräddfil och doppa dem ner i socker- och mandelblandningen.
  8. Lägg kubbarna på bakpappersklädd plåt och grädda mitt in ugnen 10-12 minuter.
  9. Apelsinsmak: Rör samman florsockret och apelsinsaften till en slät glasyr. Bre ut på apelsinkubbarna.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän