Masthead header

Lyxiga chokladrutor

Ingredienser till ca 28 stycken
300 g smör
4 ½ dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl kakaopulver
2 msk vaniljsocker

Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 dl socker
150 g mörk blockchoklad
100 smör

Serveringen
lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 25×35 cm.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Rör den slät.
  5. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i mitten av ygnen ca 15-18 minuter.
  6. Glasyr: Blanda samman alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Låt koka i ca 15 minuter tills smeten tjocknar, rör om då och då.
  7. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret klickvis.
  8. Bred glasyren jämnt över kakan, ställ den kallt för att stelna.
  9. Skär upp kakan i rutor.

Servera med lättvispad grädde.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän