Masthead header

Biscotti med aprikoser och mandel

En enkel variant av biscotti som man enkelt svänger ihop, även om man är ovan. 
Vi har alltid någon form av biscottis eller småkakor i en hög glasskål med lock.
Så gott att ha hemma om man får oväntat, men välkommet besök.

½ dl (35 gram) sötmandel
½ dl (45 gram) torkade aprikoser
100 gram smör
1 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Grovhacka sötmandeln och aprikoserna.
Skär smöret i små bitar och rör poröst tillsammans med socker.
Rör ner äggen, ett i taget.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. 

Klicka ut degen i 3 längder på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 10 minuter på 200 grader.

Skär längderna i 3 cm breda bitar.
Lägg dem ena snittytan uppåt och rosta i ugn på 200 grader i ca 4 minuter på varje sida.

Njuut!
~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän