Masthead header

Chokladtryffelpaj

En rätt mäktig paj med tydlig smak av choklad med hög kakaohalt för den äkta chokladälskaren.
Passar bäst att serveras med lättvispad grädde och bär.

 

Pajbotten
100 g smör
2½ dl vetemjöl
2 st äggulor
½ dl florsocker
½ dl kakao av god kvalitet
1 krm salt

Fyllning
3 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
flingsalt

Till serveringen
Lättvispad grädde och bär

Skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll till sist i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl.
Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
Låt pajskalet svalna helt.

Hetta under tiden upp grädden och låt smöret smälta i grädden.
Bryt i chokladen och rör tills den har smält.

Fyll pajskalet med tryffelsmeten och strö över flingsalt.
Ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat.
Servera pajen rumstempererad tillsammans med lättvispad grädde och bär.

Njuut!
~ Annelie ~

 Receptet kommer från nättidningen Le Parfait men är något ändrat av mig.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän