Masthead header

Rosencupcakes med hallonfrosting

Eftersom vi fick finbesök på söndagen av två väninnor från min bagar- och konditorutbildning fick förklädet åka på och stanna på lite extra länge.
Förutom Budapeststubbe så hade jag gjorde ljuva rosa cupcakes med ros- och hallonsmak, mycket för att det kom med två ursöta tjejer på 6 och 3 år.
Det var första gången jag smaksatte ett bakverk med rosenvatten, men absolut inte sista…

115 g smör, rumsvarmt
1 ¼ dl (115 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk rosenvatten

Fyllning
Lätt mosade färska hallon

Frosting
smör – rumsvarmt
vaniljsocker
philadelphiaost
florsocker
mixade hallon

Ställ 12 muffinsformarna i en muffinsplåt.
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig.
 Tillsätt äggen, ett i taget.
Häll ner mjölet och blanda.
Rör sist ner rosenvattnet.

Skeda eller spritsa i smeten i pappersformarna och grädda ca 17 minuter.
Lägg över på galler att svalna.

Gör under tiden frostingen.
(Jag gör efter smak så jag har inga direkta mått, återkommer med det).
Mixa hallonen med en stavmixer.
Klicka i smör (ca 100 gram) i en skål och tillsätt vaniljsocker (ca 2 tsk), philadelphiaost (ca 200 gram) och florsocker (ca 4 – 5 dl).
Smaka av och lägg till det som du tycker saknas för att du ska tycka att det är smaskigt.
Tillsätt till sist de mixade hallonen (ca 50 gram), även här efter tycke och smak samt färg.

Njuut!
~ Annelie ~

Cecilia - 10 juli, 2010 - 21:31

Ser smaskiga och friska ut!

I MITT KÖK » Ljuvliga cupcakes - 18 augusti, 2010 - 21:24

[…] är de HÄR goda med rosenvatten. Jag fyllde dem med en röra av jordgubbar, socker och vispgrädde och toppade […]

Annelie - 19 augusti, 2010 - 04:52

De här MÅSTE jag bara testa!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän