Masthead header

Dulce de leche

Jag ville ha en smaskigt  fyllning som passade Baileys- och kaffesmaken som var i de cupcakesen jag gjorde i helgen. Funderade länge innan jag kom på det självklara – Dulce de leche!

Dulce de leche är en latinamerikansk söt mjölkbaserad sås med kola och messmörskaraktär.

Köpte en burk med kondenserad mjölk, slog in den i aluminiumfolie (annars låter det illa när burken slår mot kastrullen) och sen var det bara att låta allt sjuda i 3 timmar under lock.
När jag sen öppnade konservburken så fanns där en suveränt god kolasmet som jag fyllde mina cupcakes med.

Det enda man ens behöver tänka på under de timmarna som burken sjuder är att se till att burken hela tiden är under vattennivån. Jag behövde fylla på med kokande vatten en enda gång. Nästa gång ska jag låta den koka längre för att se om den blir mer rinnande då.

Sjud och njuut!
~ Annelie ~

Sana - 7 juli, 2010 - 23:53

Vilken fin blog du ha!!
massa fina recept i din blog och jätte fin bild alihop ;=9

Lördagslänkar « söta saker - 10 juli, 2010 - 09:16

[…] Ljuvligt krämig dulche de leche från I mitt kök. […]

Pernilla - 10 juli, 2010 - 11:27

vad jag har hört så blir den mer rinnande om man kokar den kortare tid 1½-2 timmar ungefär, den blir alltså mer fast ju längre den kokar. men OH, så gott det är :)

Jenny - 10 juli, 2010 - 14:25

Hej hej, jag tror att det bara stelnar mer ju längre man kokar. Om du däremot kokar burken kortare så kommer kolan att bli lösare däremot.

Linda - 10 juli, 2010 - 17:37

Dulce de leche kräm är verkligen gott, brukar ibland ha det till glass

NinaEk (Mat&Bak) - 10 juli, 2010 - 19:08

Det DÄR ska jag prova! Fylla muffins med, eller varför inte garnera en kladdkaka? Mmh, nu så blev jag sugen!

Pia - 12 juli, 2010 - 12:22

Jag tror att smeten blir tjockare, inte tunnare, om du kokar den längre. Kokade min i 4 timmar och den blev väldigt tjock, knappt bredbar.

Annelie - 15 juli, 2010 - 04:41

Visst är det gott! Men koka den kortare tid istället, den blir stelare ju längre du kokar den….

ulrica - 17 juli, 2011 - 01:41

Wow, det lät smarrigt :).. men knasig som jag är så fastnar jag i första hand för bilden.. damn, käraste du.. du börjar bli riktigt duktig på fotografi!!!

KRAM

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän