Masthead header

Vaniljcupcakes med smak av hallon

Ett perfekt sätt att bjuda på fina små dekorerade cupcakes snabbt är att ha lite olika muffinsar i frysen, redo att tas fram när det kommer oväntat och välkommet besök. De tinar snabbt medan du rör ihop smörkrämen och plockar fram övrigiga dekorationer.

Muffins – 12 st
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
Färska/frysta hallon

Topping
rumsvarmt smör
florsocker
vaniljsocker
Mixade färska/frysta tinade hallon (alt. hallonsylt)

Muffins
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp. Rör ner i äggsmeten.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll ned i bunken.
Rör smeten slät, men så lite som möjligt.
Häll eller spritsa ner smeten i formarna.
Grädda i ca 210°C i 18-20 min.

När de svalnat så skär du ett av ett lock på muffinsarna och gröper ur lite. (Ungefär som på en semla.)
Lägg i några hallon och lägg på locket.

Rör ihop rumsvarmt smör med vaniljsocker och florsocker så du tycker att det smakar gott.
Tillsätt de mixade bären/sylten – även här tills det är gott.
Jag ska försöka skärpa mig och måtta, även när jag bakar saker lite på känn. ;)

Dekorera efter tycke och smak.
Blommorna är gjorda av sugarpaste.
Det rosa sockret kommer från Dr. Oetker och formarna kommer från Strössel & Annat.

Njuut!
~ Annelie ~

Ida - 10 juli, 2010 - 13:31

Vilka fina cupcakes! Och det låter supergott med hallonsmörkräm, måste testas! Väldigt trevlig blogg du har :)

johanna - 16 februari, 2012 - 17:05

mmm.. ska ut och resa nu och tänkte det skulle passa fint med lite cupcakes på vägen då! :) hittade de här söta små verken. Nu är det upp till bevis!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän