Masthead header

Mördegsbakelser

Jag fick lite sällskap i köket av unge herr bagare och vi gick loss på den kavlingsmarsipan jag köpt hem.
Vi färgade, rullade, målade och fixade.
Vi gjorde en supergod smörkräm med mosade jordgubbar som vi fyllde mördegsskalen med.
Det var jättekul och vi var båda nöjda med våra nyckelpigor och humlor som säkert kommer pryda fler bakverk än de här…

Mördeg
150 gram kallt smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
½ msk kallt vatten

Fyllning
rumsvarmt smör
florsocker
vaniljsocker
2 st mosade färska jordgubbar

Nyp ihop smör, vetemjöl och florsocker till en deg.
Tillsätt vattnet och ägg och jobba snabbt ihop till en deg.
Var noga med att inte knåda och överarbeta mördegen.
Plasta in degen och lägg den i kylen i ca 30 minuter innan du börjar jobba med den.

Tryck ut mördegen i formar och ställ dem långt ner i ugnen i ca 15 minuter på 180 grader.

Gör under tiden smörkrämen.
När skalen svalnat helt spritsa eller klicka lite smörkräm i botten av skalen.
Spritsa eller klicka dit grädden innan du dekorerar bakelsen med humlor, nyckelpigor eller liknande.

    

Njuut!
~ Annelie ~

Info
Jag har använt en rosentyll från Strössel & Annat, rosafärgat socker från Dr. Oetker och en blomma av sugarpaste.
Mördegsreceptet hittade jag HÄR.

Linda - 9 juli, 2010 - 08:02

Så smarrigt det där såg ut!!! Hur hinner du med att baka så mycket! Helt fantastiskt!!!
Kramar i massor!
/Linda

Hanna - Bakfnatt - 9 juli, 2010 - 14:41

Vilka härligt somriga bakelser =)

Linda - 10 juli, 2010 - 17:39

vad söta dom är, speciellt de små nyckelpigorna

Caroline - 11 juli, 2010 - 07:12

Vilka söta! Till hur många räcker receptet?

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän