Masthead header

Cheesecake med avocado och potatis

En supergod cheesecake / paj att ha till lätt middag eller på buffébordet. Min bror och svägerska bjöd på den under våren och Emma önskar den ofta nu här hemma.

Ingredienser till 8-10 bitar (buffé) / 4-5 bitar (ensamrätt)
125 g mörkt bröd, t ex kavring
50 g smör
500 g kokt potatis
2 avokado
175 g Desirée fetaost i bit
1 dl Kesella
1 dl crème fraiche franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1/2-1 tsk sambal oelek
franska örter, t ex
timjan, basilika

Gör så här

  1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smör och blanda med brödsmulor. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ställ i kyl.
  2. Skala potatis. Dela och kärna ur avokado. Mosa eller hacka potatis, avokado och 2/3 fetaost grovt.
  3. Blanda med Kesella, crème fraiche, vitlök, salt och sambal oelek.
  4. Lägg i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kyl 1-2 timmar.
  5. Garnera med färska örter och smula över resterande fetaost.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän