Masthead header

Bananmuffins

Bananmuffins

Ingredienser till 6 stora muffins
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 ½ mosad banan

Tillbehör
Stor muffinsplåt med hål för 6 muffins
smör och ströbröd till formen
Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  2. Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ner i bunken.
  4. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Rör ner bananmoset sist i smeten.
  5. Smörj plåten ordentligt – gärna även ovanpå, ifall du råkar spilla lite smet. Ströa plåten som vanligt.
  6. Låt smeten försiktigt rinna ner i muffinsplåtens hål.
  7. Grädda i ca 210 grader mitt i ugnen i 18 – 20 minuter.

Receptet kommer från Dagens Muffin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän