Masthead header

Kokostoppar med choklad

Ingredienser till 30–35 små kokostoppar
6 dl riven kokos
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
Rivet skal från 1 apelsin
100 g mörk choklad till dekor

Gör så här

  1. Rosta försiktigt kokosflingorna i en ugnsform i 200–225 grader. Passa noga och rör om i formen ett par gånger så att flingorna blir jämnt rostade. Låt svalna något.
  2. Arbeta in det mjuka smöret med händerna i kokosflingorna och tillsätt socker, ägg och apelsinskal.
  3. Rör ihop till en tjock smet och forma till små toppar. Sätt kokos­topparna på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12–15 minuter. Låt svalna helt.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i en bunke i mikron eller över vattenbad. Ringla lite mörk choklad över varje kokostopp och låt stelna i kylen.

 Förvara kakorna svalt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän