Masthead header

Choklad- och mandelbiscottis

Efter ett par dagars semester så har jag tagit på mig förklädet igen. Här är ett måste hemma hos oss – vi brukar alltid en stor hög glasskål full av biscottis och när det börjar ta slut i den så bakar jag mer.

2 ägg
2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad (jag använder Lindts choklad med minst 70% kakaohalt)
100 gram mandel

Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

Hacka choklad och mandel grovt och rör ner i smeten.
Dela degen i tre lika stora delar (Jag väger alltid).
Degen är ganska kladdig så om du behöver så mjöla bakbordet och händerna, men tänk på att inte ta för mycket.

Rulla ut degen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i 175 grader i 20 minuter, ta ut dem och låt dem svalna en aning innan du skär längderna i bitar.
Ca 40 stycken blir det.

Sänk värmen till 100 grader och torka skorporna med en snittyta uppåt i ca 40 minuter, tills de är torra.

Njuut!
~ Annelie ~

Linda - 17 juli, 2010 - 09:58

Hej Annelie!
Guud vad dessa ser goda ut! Jag fullkomligt älskar biscotti! Jag har aldrig testat att göra dem med choklad.. måste nog provas!
Vill tacka dig för nomineringen med :-) Tack!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän