Masthead header

Lemon Curd med vanilj

Jag tycker Lemon Curd är supersmaskigt, om än något surt. Så när jag skulle ha fyllningen till cuppisar och till småkakor så kokade jag Lemon Curden med en vaniljstång och det blev sååååå himla gott!

3 citroner
1 ½ dl socker
50 gram smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Riv skalet från alla tre citronerna och blanda det med saften från två av citronerna.
Koka upp tillsammans med socker, smör och en urskrapad vaniljstång (glöm inte lägga med både stång och frön).
Sila vätskan och plocka ur vaniljstången.

Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner det i den varma citronvätskan.
Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan.
Lägg tillbaks vaniljstången och var beredd på att vispa, vispa , vispa.
Ställ tillbaks kastrullen på spisen och sjud tills smeten tjocknat.
Glöm inte att vispa hela tiden.

Häll över krämen i en glasburk eller skål och låt den svalna.

Använd som fyllning i cupcakes, i kakor, i tårta eller gör som jag…. ät den på hård smörgås tillsammans med hårdost. ;)

Njuut!
~ Annelie ~

I grunden är det här Leilas recept från hennes bok ”a piece of cake”, men med vaniljtillskottet.

Linda - 18 juli, 2010 - 06:55

Lemoncurd är så himla gott, gjorde det i veckan, måste testa med vaniljstång nästa gång.
Linda

Pehrnilla - 18 juli, 2010 - 12:47

Det där lät gott,måste provas:)

TårtOlga - 18 juli, 2010 - 15:03

tack för tipset. ska definitivt testa med vaniljstång i lemoncurd

I MITT KÖK » Blandade grottor - 19 juli, 2010 - 15:53

[…] Lemon Curd med vanilj […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän