Masthead header

Blandade grottor

Hallongrottor också en favorit för mig. Jag brukar använda annan sylt än bara just hallon som variation.
Här har jag haft Lemon Curd, Dulce de leche och hallonsylt i mina grottor.

200 gram smör – rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ – 5 dl vetemjöl

Vispa smör, socker och vaniljsocker ljust och pösigt.
Tillsätt vetemjöl och fortsätt vispa, fast nu på lägsta hastighet, tills det blir en smulig deg.
Tryck ihop degen med händerna tills du får en stor ”boll”.

Rulla små bollar av degen – mina väger jag till 20 gram styck.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop i varje kaka med pekfingret.
Fyll groparna med sylt eller annan fyllning.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter i 175 grader, tills de fått en aning färg.
Låt kakorna svalna på galler eller på bakplåtspappret som drar av plåten direkt på bakbordet.

Njuut!
~ Annelie ~

Hanna - Bakfnatt - 19 juli, 2010 - 10:23

Hallongrottor är en favorit här också! Gissa om jag blev sugen nu – speciellt när du också får dem att se så goda ut!

Jenny - 27 juli, 2010 - 07:52

Rumsvarmt socker? Spännande. ;)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän