Masthead header

Kokostoppar med lime

Ingredienser till 12 stycken
50 g smör
2 ekologiska ägg
1 dl strösocker
5 ½ dl kokosflingor
Rivet skal av 1 lime
1 msk Amaretto likör, rom eller annan likör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. ( Ca 25-30 grader mer i vanlig ugn).
  2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
  3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.
  4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.

Ett recept från TV-serien Leila Bakar med Leila Lindholm.

Leilas tips!
Om man vill kan man blanda lite grovt hackad choklad i smeten eller byta ut limen mot apelsinskal. Jag brukar doppa botten av mina toppar i smält choklad och låta dem stelna i pappersformar eller på galler över bakplåtspapper. Kokos och choklad utgör en underbar smakkombination! Mums…

Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på här i hemmet! Kokostoppar är nämligen bland de bästa bakverk jag vet. :)
Fin blogg du har förresten, Kram!
Kokostoppar cocostoppar recept

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän