Masthead header

Formfranska

 Formfranska

Ingredienser till 2 bröd
50 g (1 pkt) färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1 .5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
1 – 1 1/8 l vetemjöl special

Smör och sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
Flingsalt till utbakningen
Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
  2. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
  3. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
  4. Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
  5. Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
  6. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
  9. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

Ett recept från TV-serien Leila Bakar med Leila Lindholm

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän