Masthead header

Rabarbermuffins

Fantastiskt goda rabarbermuffins som inte blir sura alls utan söta och helt underbara.
Att de dessutom är enkla och snabba att göra är ingen nackdel.

20 små eller 10 stora muffins
125 g rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
4 dl finskuren rabarber
2 msk socker

Sätt ugnen på 200°C.

Vispa ihop smör och socker.

Vispa i ett ägg i taget.

Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

Blanda rabarbern med lite socker och vänd ner i smeten.

Fördela i formar.

Ställ in muffinsarna mitt i ugnen och grädda de små i ca 15 minuter och de stora i 20-25 minuter.
Håll koll på färg och känn med sticka om du är osäker.

Njuut!
– Annelie –

Formarna kommer från Vestli House. Tack!

Sofia - 16 oktober, 2007 - 17:10

Det var inget höjdarrecept tycker jag. För mig blev det inga riktiga muffins direkt. ”Smeten” blev mer som en lös deg innan man stoppade in den i ugnen…jag kanske hade gjort ngt fel då…
Alldeles för mycket socker i smeten dessutom…

Hoppas andra lyckades bättre än jag :-)

yvonne pira - 20 april, 2008 - 12:04

DOM GODASTE JAG HAR ÄTIT I HELA MITT LIV FAKTISKT

yvonne pira - 20 april, 2008 - 12:06

JAG TYCKER ALLA SKULLE PRÖVA DOM HÄR UTE I TRÄDGÅRDEN PÅ BÄCKBY KOMMER MINA RABARBER NU FULLT MYCKE MUFFINS

Barbro i Vättlösa - 28 april, 2008 - 14:12

Jag provade det här receptet i förmiddags. Rabarbern var mjäll och fin och muffinsen blev jättegoda. Eftersomjag inte hade vanilj hemma smaksatte jag med 6 droppar bittermandelolja i stället. Vanligt vetemjöl hade jag inte heller utan jag tog Idealmjöl. Allt funkade perfekt trots att jag inte är någon bakförebild direkt.

handmade » » Rabarbermuffins - 11 maj, 2008 - 09:14

[…] Jag hinner nog mellan mina jobbpass i eftermiddag. Och jag ska testa det här receptet; […]

Sötsur - 24 juni, 2009 - 12:39

Mumsfillibabba!! Godaste muffins jag ätit på länge…

Ida - 30 augusti, 2010 - 07:20

De ser supergoda ut! Jag har fyllt frysen med rabarber under sommaren, så man kanske skulle ta och testa dessa :)

Helena Ljunggren - 30 augusti, 2010 - 10:47

Vilken söt bild!

http://www.helenaljunggren.com

Cecilia - 30 augusti, 2010 - 16:20

De här ser jättegoda ut. Ska lägga på minnet tills det blir rabarberläge!

Linda - 30 augusti, 2010 - 17:46

Ser så gott ut, har tyvärr inga rabarber annars hade jag bakat dom, kanske skulle prova med äppelbitar istället, himla snygg muffinsform

Karin - 31 augusti, 2010 - 10:47

Jättesöt och säkerligen jättegod!! *ler*

Missa inte min nya tävling där du kan vinna lite smått å gott från Familjekontoret!

Kram Karin

Erika - Bakglädje - 31 augusti, 2010 - 15:43

Rabarber är ju så gott i bakverk. Jag har tyvärr inga rabarber kvar i trädgården, men nästa år får jag testa att göra muffins.

Tara - 1 september, 2010 - 17:28

Har följt din blogg i bara en kort tid, men har redan fått en massor med inspiration! Nästa gång jag bakar cupcakes skall jag absolut testa din choklad frosting. Den ser så krämig och god ut, min blir alltid alldeles för rinnig:D

Pernilla - 22 juli, 2014 - 09:46

Bästa muffinsen jag någonsin ätit! Älskar dom!! Har gjort som flera gånger. Dom gör succé varje gång jag bjuder!! Som du säger.. Skönt att dom är lätta/snabba att göra med! Tack för att du delar med dig av detta receptet!!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän