Masthead header

Päronpaj

En supergod paj som jag valde att göra i portionsformar (med löstagbar kant). Man kan självklart göra den i stor form, ca 24 cm. Vi åt den i kväll med vaniljglass och grädde. Sååå mumsigt!

Det här behövs till 14 små portionspajformar eller 1 stor form, 24 cm.

5–6 päron
citronsaft

Pajdeg
200 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Fyllning
100 gram smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk mandelspån

Skala päronen och gröp ur kärnhuset. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar. Gör du portionsformar räcker ett kvarts päron, i stor pajform lägger man halvorna bredvid varandra i formen med den runda delen uppåt.

Vispa socker och smör och socker. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i.

Arbeta ihop till en deg och tryck ut i små pajformar eller i en stor. Lägg i päronen. Skivade kvartar i de små formarna och hela halvor i den stora formen.

Smält smöret och blanda i socker, mjöl och vaniljsocker.
Bred över päronen och strö över mandelspån.

Grädda i 200 grader, mitt i ugnen i 20 minuter.

Njuut!

– Annelie –

Hanna - Bakfnatt - 24 juli, 2010 - 22:00

Åh, det är så himla gulligt med små minipajer!! Fina bilder, det ser väldigt gott ut! Ha en fin helg!

Linda - 25 juli, 2010 - 07:38

Vilka söta små pajer, måste ta och köpa hem lite portionsformar

Ida - 25 juli, 2010 - 22:02

Vad gott med päronpaj! Man snöar ju lätt in på äppelpaj, men det här måste jag nog ta och testa, päron är ju många gånger godare än äpplen tycker jag! Väldigt fina bilder!

Erika - Bakglädje - 26 juli, 2010 - 00:31

Vilken härlig blogg du har, hittade precis hit. Hit kommer jag tillbaka. Päronpajen ser gudomligt god ut.

Jag älskar att baka, titta gärna in på min blogg om du vill:
bakgladje.blogspot.com

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän