Ingredienser till 14 stora muffins
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel
Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn
Gör så här
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
- Blanda ner vattnet.
- Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten.
- Fyll muffinsformar till hälften med smet.
- Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form.
- Smält smör, blanda med socker och havregryn till toppingen. Klicka på toppingen på muffinsarna.
- Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.
Källa: Dagens Muffin