Masthead header

Kladdkaka med vit och mörk choklad

Blev så där enormt chokladsugen som man kan bli ibland när man bara MÅSTE ha choklad NU!! ;)

Gjorde den här lyxiga varianten av kladdkaka som verkligen var supergod och helt klart kan rekommenderas!!
Vi åt kakan med lättvispad grädde och röda vinbär. Mums!

150 gram mörk choklad, minst 70% – jag använder som alltid Lindts choklad
50 gram vit choklad
200 gram smör
4 st ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Hacka chokladsorterna var för sig.
Smält 150 g av smöret och blanda med den mörka chokladen.
Smält resten av smöret och blanda med den vita chokladen. Låt svalna.

Rör ägg och socker tills det är lite pösigt.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.

Blanda 3/4 av äggsmeten med den mörka chokladblandningen.
Blanda resten med den vita chokladen.

Smörj och bröa en hjärtform eller en med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Häll i den mörka smeten. Ringla den ljusa ovanpå.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-35 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.

Servera med lättvispad grädde och färska bär eller frukter.

Njuut!
– Annelie –

Linda - 5 augusti, 2010 - 19:10

Låter riktigt sött och gott med både vitt och mörk choklad, passar mig perfekt :-)

Hanna - Bakfnatt - 5 augusti, 2010 - 22:22

Ser verkligen jättegott ut! Vill ha kladdkaka nuu ;-)

Annelie - 7 augusti, 2010 - 15:44

Den ser helt underbar ut!

Erika - Bakglädje - 9 augusti, 2010 - 17:12

Åh, jag vill smaka! Finns det något kvar?

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän