Masthead header

Lemon Curd

Ingredienser
3 ekologiska citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
1 – 2 msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor

Gör så här:

  1. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör.
  2. Sila av vätskan.
  3. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
  4. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
  5. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

Receptet och bilden från Leila Bakar

ULRIKA ULLSTRÖM - 10 oktober, 2007 - 16:48

3 citroner
1,5 dl stösocker
50 g smör
1´-2 msk maizena
2 ägg
2 äggulor

1 Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, riv skal från 3 med stösocker och smör.

2 Sila av vätskan

3 Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.

4 Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaks på spisen och sjud tills krämen tjocknar.

5 Häll över i en skål och låt krämen svalna

Inger - 11 juni, 2009 - 17:52

De båda recepten är ju identiska – efter vad jag kan se …!?

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän