Ingredienser
3 ekologiska citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
1 – 2 msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
Gör så här:
- Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör.
- Sila av vätskan.
- Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
- Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.
Receptet och bilden från Leila Bakar
3 citroner
1,5 dl stösocker
50 g smör
1´-2 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
1 Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, riv skal från 3 med stösocker och smör.
2 Sila av vätskan
3 Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
4 Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaks på spisen och sjud tills krämen tjocknar.
5 Häll över i en skål och låt krämen svalna
De båda recepten är ju identiska – efter vad jag kan se …!?