Masthead header

Havrekakor med tranbär och russin

De här kakorna är precis så knapriga på utsidan och sega i mitten som jag vill ha dem. De var dessutom superenkla att göra vilket är ett plus när man känner sig kaksugen.

4 dl vetemjöl
6 ½ dl havregryn
145 g smör eller margarin, rumstempererat
1 dl råsocker
1 dl socker
2 tsk bakpulver
½  tsk salt
2 msk ljus sirap
85 gram russin, hackade
85 gram torkade tranbär, hackade
½  dl vatten

Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,

Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5–7 cm i diameter).
Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.
Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

Sätt in kakorna i ugnen på 200 grader och sänk direkt temperaturen till 175 grader.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

Njuut!
– Annelie –

Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar – enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbär och russin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker.

I MITT KÖK » Shoppat - 17 augusti, 2010 - 09:45

[…] Havrekakor med tranbär och russin […]

Erika - Bakglädje - 18 augusti, 2010 - 14:28

Mums, det måste jag testa. Jag gillar småkakor. :-)

I MITT KÖK » Ljuvliga cupcakes - 18 augusti, 2010 - 20:43

[…] Havrekakor med tranbär och russin […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän