Masthead header

Citruskaka

Ingredienser till 1 kaka, ca 8-10 bitar
1 apelsin
1 citron
250 g mandelmassa
150 g smör
4 äggulor
1 dl vetemjöl
4 äggvitor
1 dl socker

Garnering
Florsocker

Tillbehör
Rårörda hallon
Lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett smörpapper i botten på en springform. Smöra och mjöla formen.
  2. Riv skalet på apelsinen och citronen, pressa ur saften. Riv mandelmassan.
  3. Rör smöret mjukt. Blanda i citrusskalet och mandelmassan. Tillsätt äggulorna, en i taget och blanda väl. Blanda sist i vetemjölet.
  4. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till hårt och fast skum. Vänd ner det i smeten med stora luftiga tag.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter mitt i ugnen.
  6. Häll försiktigt apelsin- och citronsaften över den varma kakan medan den är kvar i formen. Låt kakan svalna.
  7. Ta loss kanterna på kakan och sikta florsocker över hela kakan.

Servera med rårörda färska hallon och vispad grädde.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän