Masthead header

Jordgubbssangria

Ingredienser till ca 10 glas
1 apelsin
1 banan
1 persika
20 jordgubbar
1 flaska rosévin, t.ex. Turning Leaf White Zinfandel
6 cl konjak
1 flaska päroncider (75 cl)
½ dl koncentrerad jordgubbssaft
isbitar

Gör så här

  1. Skölj och skär apelsinen i skivor. Skala och skiva bananen. Kärna ur och skär persikan i klyftor. Ansa och halvera jordgubbarna. Lägg all frukt i en kanna eller bålskål.
  2. Häll på vinet och konjaken. Låt stå och dra i ca 1 timme.
  3. Tillsätt päroncider, saft och rikligt med is vid serveringen.

För att göra en alkoholfri variant använd mer saft och cider, välj gärna en cidersort som inte är så söt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän