Masthead header

Små fetaostpajer med champinjoner till många

Ingredienser till ca 120 små pajer
750 g smör
22 dl vetemjöl (1,3 kg)
2 dl kallt vatten

Fyllning
750 g champinjoner
3 knippen färsk lök
50 g smör
1 ½ tsk salt
1 tsk cayennepeppar
1 kg fetaost
15 ägg
1 ½ l lätt crème fraiche
1 ½ tsk salt

120 aluminiumfolieformar

Gör så här

  1. Hacka samman smör och mjöl i omgångar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabb ihop till en deg.
  2. Dela degen i bitar och låt dem vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i små aluminiumfolieformar. Ställ alla formar på plåtar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Ansa och skiva champinjonerna. Skär bort den gröna blasten på löken. Hacka löken.
  5. Fräs champinjoner och lök i omgångar i smör. Strimla den gröna blasten och låt den steka med i några minuter. Krydda med salt och cayennepeppar. Fördela fräset i formarna.
  6. Riv fetaosten fint på rivjärn. Vispa samman ägg, crème fraiche och salt. Strö fetaost i pajerna och fördela ostsmet överst.
  7. Grädda pajerna i omgångar mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna på galler.

Serveras på buffébordet kalla eller ljumma.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän