Masthead header

Laxspett med chili- och dillglace till många

Ingredienser till 60 spett
6 kg laxfilé
2 msk salt

Glace
4 röda spanska pepparfrukter
5 vitlöksklyftor
3 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk salt
1 ½ dl rapsolja
3 knippor dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort skinn och ben från laxen. Skär laxfilen i ca 1 ½ sm breda skivor. Trä upp laxskivorna på spetten.
  2. Kärna ur och finhacka pepparfrukterna. Skala och finhacka vitlöken. Koka ihop socker, vatten, pepparfrukt, vitlök och salt till en simmig lag. Låt kallna. Blanda ner oljan. Hacka dillen och bland ner i glacen.
  3. Lägg laxspetten i omgångar på plåtar och stek mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Pensla genast spetten med glacen och låt dem kallna.

Vill du ha kryddigare spett så öka på antalet pepparfrukter.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän