Masthead header

Sommarbröd till många

Ingredienser till 4 bröd
25 g jäst
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk salt
ca 13 dl vetemjöl special (ca 780 g)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt olivolja, salt och nästan allt mjöl.
  2. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma bitarna till runda bullar som läggs på en bakpappersklädd plåt. Skåra bröden och pudra över lite mjöl.
  4. Låt jäsa ytterligare en gång i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt bröden kallna på galler utan bakduk.
Åsa - 16 november, 2007 - 09:30

Det här kommer att bli min favorit kategori tror jag ;-)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän