Masthead header

Shortbread med pecannötter

Ytterligare ett recept från tidningen Hembakt. Eftersom jag älskar pecannötter så har jag ökat mängden i receptet. De här kakorna blev snabbt en favorit här hemma som garanterat kommer finnas hemma jämt som en slags ”huskaka” ;)

Att de dessutom var enkla att göra och att degen kan sparas i frysen till ett senare tillfälle är ju bara ett plus.

5 1/2 dl vetemjöl
200 gram rumsvarmt smör
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl grovt hackade pecannötter

Lägg alla ingredienserna i en skål och blanda till en smidig deg. Jag använde vinge när jag blandade.
Dela degen i 2 delar och rulla dem till långa rullar med ca 5 cm i diameter. Lägg dem i kylen ca 30 minuter (längre funkar också – jag hade mina rullar i kylen över natten).

Sätt ugnen på 170 grader.
Skär rullarna i skivor som är ca 1 cm tjocka och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. De ska vara genomgräddade, men utan att ha fått färg.

Låt svalna några minuter innan du börjar mumsa på dem.

Njuut!

– Annelie –

Linda - Cupcakefluffan - 11 september, 2010 - 09:44

Det hade jag tänkt baka i veckan, men så hade jag inte några pecannötter hemma får ta och köpa hem det. Ser himla gott ut.

Eva Berghov - 11 september, 2010 - 09:59

Jag använde vinge när jag blandade???? Vad menas? Ser smaskiga ut.

Annelie - 11 september, 2010 - 10:48

Eva – Om du söker på BeaterBlade så ser du vad det är. Man använder vinge/beater blade när man varken ska vispa eller knåda utan bara röra ihop eller blanda något.

– Annelie –

Erika - Bakglädje - 12 september, 2010 - 18:50

Jag har också spanat in det receptet. :-)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän