Masthead header

Kokoskaka med Lime Curd

Ingredienser till 1 kaka / 10-12 bitar
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g kokosflingor
1 dl hackade valnötskärnor
1 ½ dl vetemjöl

Lime Curd
4 äggulor
1 1/4 dl socker
2 msk vispgrädde
50 g smör i tärningar
3/4 dl pressad limesaft
2 tsk rivet limeskal

Gör så här

  1. Lime Curd: Vispa samman äggulorna, sockret, grädden, smöret och limesaften i en tjockbottnad kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills det tjocknar och ett par bubblor kommer upp till ytan, 5-7 minuter. Krämen får inte koka, då skär den sig.
  2. Sila krämen och rör ner limeskalet. Låt svalna. Ställ in krämen i kylen ett par timmar så den blir fast.
  3. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, smöra och strö den med kokos.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med mjuka toppar. Tillsätt sockret efter hand och fortsätt vispa till en marängsmet.
  5. Blanda i vaniljsockret, kokosen och valnötterna med lätt hand. Sikta försiktigt ner mjölet, men se till att smeten ändå blir väl blandad. Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie, och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 20 minuter.
  6. Garnering: Låt kakan kallna. Täck den med curden och servera med lättvispad nästan rinnig grädde.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän