Masthead header

Cheesecake med citronsmak

Lite riskabelt är det ju att ”slänga ihop” ingredienser utan recept när man har  gäster, men den här gången gick det lysande. Det gäller att ha en plan B om det misslyckas. ;)

Men som tur var så gick det vägen och jag kunde servera en galet god cheesecake-variant med citronsmak dekorerad med hallon, blåbär, spån av vit choklad och små chokladstaket av mörk choklad som vi åt tillsammans med lättvispad grädde.

Botten
12 – 15 digestivekex (180 gram)
100 gram smör

Fyllning
4 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 gram philadelphiaost
150 gram creme fraiche
1 msk potatismjöl
skalet av 1/2 citron

Garnering
Bär, chokladspån, chokladstaket m.m.

Smält smöret och blanda med de söndermixade kexen.
Tryck ut kexröran i botten på en lätt smörad form med löstagbara kanter.
Ställ kallt tills ugnen är uppe på 200 grader – grädda botten i ca 8-10 minuter mitt i ugnen.

Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Rör ost och creme fraichen mjukt och tillsätt vaniljsockret.
Rör ner ostblandningen i äggsmeten och tillsätt potatismjölet (det går även bra med marsanpulver) och citronskal.

Häll smeten i skalet och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, den ska vara dallrig i mitten när du tar ut den.
Ställ att svalna i ca 30 minuter eller mer innan du dekorerar.

Dekorera med bär, chokladspån, chokladstaket – allt efter tycke och smak.
Servera sval/kall med lättvispad grädde.

Njuut!
– Annelie –

sana - 26 september, 2010 - 18:50

De ser riktigt gott ut!
söta av cheesecake med syra av bär blir det perfekt smak hihi

Linda - Cupcakefluffan - 27 september, 2010 - 21:28

Ja och det ser galet gott ut :-) , cheesecake är min absoluta favorit efterätt

Erika - Bakglädje - 30 september, 2010 - 16:36

Vad gott det ser ut!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän