Masthead header

Jordgubbskakor

I somras fick jag en ask med shortbread med jordgubbar av goda vänner från England.
De var så galet goda att ingen annan i familjen fick smaka på mina goda kakor.
Har försökt att återskapa dem och nu har jag kommit ganska när – inte ända fram, men nästan.

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
185 gram smör
7-8 torkade jordgubbar (som jag klippte i små bitar)

Blanda alla ingredienser i bunken och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila kallt ca 30 minuter.
Rulla varje del i jämntjocka rullar och låt vila ca 30 minuter till.
Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda i 8 minuter i 200 grader varm ugn.

Njuut!

– Annelie –

De underbara torkade jordgubbarna har jag köpt hos Chokladgallerian.

Grundreceptet är ”Engelska mörkakor” från den klassiska boken Sju sorters kakor, men som vanligt har jag inte kunnat låta bli att ändra lite. ;)

sana - 6 oktober, 2010 - 11:52

Jag kan inte låta bli att proa ditt recept eftersom jag har torkade jordgubbarna hemma i mitt kökskåp hehe.
har en bra dag!!

mmCakeDesign - 6 oktober, 2010 - 14:32

Torkade jordgubbar använde jag i musli tills nu…bra att veta att man kan anväda de på ännu roligare sätt.
http://marimilocakedesign.se/

Erika - Bakglädje - 7 oktober, 2010 - 16:36

Vad gott det ser ut. Jag älskar sånna där short bread man kan köpa, är smaken lite lik dessa?
Torkade jordgubbar är ju jättegott, kan tänka mig att de passar utmärkt i kakor.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän