Masthead header

Jordgubbspaj

Ingredienser till 1 paj / 8-10 bitar
150 g smör
1 ½ dl socker
1 ägg
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
ca ½ liter jordgubbar
2 dl crème fraiche
1 dl socker
½ dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kakan: Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning.
  3. Blanda samman mjölsorterna med bakpulvret och arbeta in det i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Fyllning: Rensa jordgubbarna under tiden. Vispa samman crème fraiche med socker, vetemjöl och ägg.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och fördela jordgubbarna över den. Häll crème fraichesmeten över. Ställ tillbaks kakan i ugnen och grädda ytterligare 30-40 minuter.
  7. Låt kakan svalna och sikta lite florsocker över kakan när den svalnat.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän