Masthead header

Minipumpor

Såhär i pumpatider så blev jag sugen på att pröva att göra cake balls i form av just små pumpor.

Först blandade jag chokladsmulor från en sockerkaka tillsammans med philadelphiaost och lite gräddkolaessence. Formade till små bollar som jag sedan gjorde skåror i med skaftet till en pensel.

Jag rullade även långa smala ”korvar” som jag sedan delade och gjorde pumpans skaft med. Efter att de varit i kylen någon timme så smälte jag orange choklad (som tyvärr ser mer gul ut på bilden är orange) med apelsinsmak över vattenbad som jag doppade mina minipumpor i. Jag satte dit pumpaskaften direkt i den smälta chokladen.

Efter det fick de stå ett tag och stelna i kylen. Enkelt, snyggt och så himla gott!

De passar även perfekt till Söta Sakers Månadens Sötsak i oktober månad som är HÖST.

Njuut!

– Annelie –

Lisa - Sockerrus - 1 november, 2010 - 00:50

Åh vilka söta! =)

Linda - Cupcakefluffan - 1 november, 2010 - 07:35

Himla fina de blev, vad är det för choklad du använt? Den från Strössel och annat?

Annelie - 1 november, 2010 - 08:57

Linda – TACK!! Nej, jag köpte flera små påsar färgad och smaksatt choklad på Chokladfestivalen. Annars köper jag nästan allt av Pehrnilla.

Anette - 1 november, 2010 - 08:58

Meeeeen, ser super-smarrigt ut!


Kram

[…] Annelies bidrag var söta minipumpor. […]

Helena Ljunggren - 1 november, 2010 - 10:21

Nämen jösses så söta cakepops!

Erika - Bakglädje - 1 november, 2010 - 20:17

Åh, vad söta de är. Jag har aldrig testat att forma cakeballsen till annat än runda bollar. Vart får man tag i färgad choklad? Eller har du färgat den själv?

Milli - 2 november, 2010 - 12:06

Duud vad söta de var =)

Sofie / Mumsfillibaba - 3 november, 2010 - 22:36

WOW!! Vilket pill!!! Så fina!!

Mattias, Bakemyday.se - 6 november, 2010 - 13:15

Åh, vad snygga!!!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän