Masthead header

Chokladtryffelterrin med färska hallon och rårörda hjortron

Igår kom mina föräldrar samt min bror med fru och son förbi för lite mat och prat.
Först åt vi en underbar middag bestående av älgbiff, kantarellsås, rotsaksgratäng och varm tomat- och fetaostsallad.

Till dessert åt vi en chokladtryffelterrin med rårörda hjortron och färska hallon.
Den blev sååååå god – speciellt för alla oss chokladmonster ;)

Den tar lite tid, men är superenkel att göra!!

200 g mörk choklad – 70% Callebaut
3,5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad – Marabou Mjölkchoklad
250 g vit choklad – Marabou Vintervit
25 g smör
200 g hjortron
1 dl strösocker
200 g färska hallon

Blanda hjortron och socker. Låt stå tills sockret löst sig.

Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie.

Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp 1 1/2 dl grädde.
Häll grädden över chokladen och vispa slätt.
Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i frysen tills tryffeln stelnat.

Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke.
Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen.
Ställ in formen i frysen igen, tills tryffeln stelnat.

Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
Tärna smöret.
Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
Tillsätt smöret och vispa slätt.
Häll den vita chokladen över mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaka formen i frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.

Ta chokladtryffeln ur formen.
Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor.

Lägg upp en skiva på varje tallrik, servera med hjortron och hallon.

Njuut!
– Annelie –

Receptet som räcker till 10 personer hittade jag HÄR – men valde att lägga till de färska hallonen eftersom jag ÄLSKAR choklad och färska hallon ihop.

Bakver och Fikastunder.. - 8 november, 2010 - 14:47

Åh chokladälskare som jag är så blir jag ju bara såå sugen på denna..

Linda - Cupcakefluffan - 8 november, 2010 - 22:07

Så gott det ser ut och så proffsigt det ser ut

Caroline - 8 november, 2010 - 23:06

Åååh så god den ser ut – måste provas!!

Erika - Bakglädje - 9 november, 2010 - 00:08

Det första jag tänkte när jag såg bilderna var ”Jag vill ha… nu!”. Den ser grymt god ut.

Hannan - 10 november, 2010 - 06:43

Den är så gott.jag gjorde den.
Tack
Från FMV

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän