Masthead header

Banan- och chokladkaka

Ingredienser till 1 kaka
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
  2. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. (OBS! Spara vitorna).
  3. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
  4. Hacka blockchokladen.
  5. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
  6. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  7. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  8. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Dofta över florsocker, gärna i ett mönster och servera kakan ljummen med en klick grädde eller en kula glass.

Receptet kommer från ICA.se, men är något ändrat av mig.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän