Masthead header

Fyllda klippbullar

Ingredienser till 12 stycken
25 g jäst för söta degar
2 dl fingervarm mjölk
3 msk socker
1 tsk nystött kardemumma
100 g rumsvarmt smör
6 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering
1 ägg
florsocker

Övrigt
mellanstora amerikanska muffinsformar

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
  2. Tillsätt sockret och kardemumman. Klicka ner smör. Tillsätt vetemjöl och arbeta samman till en slät och smidig deg.
  3. Klicka ner degen i muffinsformarna så att de blir fyllda till knappt 3/4.
  4. Ställ bullarna att jäsa till knappt dubbel storlek i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Blanda samman ingredienserna till fyllningen till en slät massa.
  7. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg. Klipp försiktigt ett djupt jack i varje bulle med en sax. Fördela fyllningen i bullarna.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 7-8 minuter.
  9. Sikta florsocker över bullarna när de svalnat eller precis innan serveringen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän