Masthead header

Tårtkalas

I torsdags var mina väninnor Johanna och Ulrica hemma hos mig för att fira att det var 3 år sedan vi träffades! Klart man måste ha en maffig tårta då!

Jag gjorde en egen variant av min favorittårta – Schwarzwald!

Jag köpte *rodnar* färdiga marängbottnar och mellan dem hade jag vispad grädde blandad med smält 70%-ig fin choklad så det blev som en mousse. Jag la även mandarinklyftor mellan mina bottnar för att få olika kontraster och olika smaker. Den söta mandarinen och marängen passade perfekt med den lite bittra chokladgrädden.

Jag använde även den 70%-iga chokladen till mina dekorationer. Även där smälte jag chokladen i vattenbad och strök ut ett tunt lager på bakplåtspapper, lät stelna och skar ut fyrkanter med min pizza slicer.

Sen spritsade jag även ut våra initialer och siffran 3 i smält choklad och dekorerade tårtan med innan jag avslutade med pudrad kakao över hela tårtan. Den blev hur god som helst om jag får säga det själv. Nästa gång ska jag återigen göra egna inte riktigt lika söta marängbottnar med nötter i som ska penslas med choklad innan tårtan monteras.

En rolig effekt som kom till av en slump är att mina chokladrutor blev just rutmönstrade av Toppits 3D-papper.

Njut!

– Annelie –

Linda - Cupcakefluffan - 29 januari, 2011 - 21:17

ibland är det skönt att köpa färdiga tårtbottnar, finns ju inte alltid tiden att göra egna och det blir ju lika gott för det, tårtan ser verkligen så god ut

Erika - Bakglädje - 29 januari, 2011 - 22:55

Ser riktigt smarrigt ut! Och man ska inte skämmas för att man köper färdiga marängbottnar, de finns ju till för att det ska bli enkelt. :-)

Viktoria-Pinkpastry - 30 januari, 2011 - 19:01

Va god den ser ut! Supersöt pensel i föregående inlägg! Har en likadan fast vit och grön som jag har köpt på ebay

Linda - 31 januari, 2011 - 14:36

mmm, vad god den ser ut! Grattis till 3 årsdagen föresten!
Kram kram

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän