Masthead header

Jordgubbsmuffins med choklad

Ingredienser till ca 14 stycken
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Fyllning
3/4 dl nötkräm, t.ex. Nutella
14 färska jordgubbar

Garnering
½ dl chokladdroppar
florsocker

Övrigt
mellanstora amerikanska muffinsformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten jämn mellan varje ägg.
  3. Sikta ner alla de torra ingredienserna varvat med mjölken. Rör varsamt smeten slät.
  4. Klicka ner ca hälften av smeten i muffinsformarna. Lägg en klick nötkräm i varje form och ovanpå den så lägger du en jordgubbe. Täck med den kvarvarande smeten så att formarna blir fyllda till 3/4.
  5. Strö över chokladdropparna och grädda muffinsarna i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Sikta över florsockret vid serveringen.

Receptet kommer från tidningen Allers 25/2007

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän