Masthead header

Biscotti con nocciole e la vaniglia

Jag och unga Fröken Bagare fick en beställning på biscottis med hasselnötter och vanilj så vi tog på oss förklädena och satte igång! :)

100 gram hasselnötter
55 gram rumsvarmt smör
2 ägg
1 dl socker
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Ev mörk choklad (jag har Lindt Excellence – A Touch of Sea Salt).

Sätt ugnen på 175 grader och rosta nötterna mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna något och gnugga av skalet på nötterna med händerna eller en handduk – vilket som du tycker går bäst.

Vispa smöret mjukt och smidigt. Vispa i ägg och socker med smöret tills det är pösigt.
Blanda i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop till en deg innan du rör eller knådar i nötterna.

Dela i 2-3 delar och forma varje del till längder. Du bestämmer själv om du vill ha smala eller breda biscotti. Jag brukar göra dem bredare om jag ska doppa dem i choklad.

Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter.
Ta ut dem och kunna upp/skär dem diagonalt och ställ varje biscotti på ena snittytan.
Grädda dem i 5 minuter innan du tar ut dem och vänder dem så de står på den andra snittytan och grädda dem ytterligare 5 minuter.

Om du ska doppa dem i choklad så behöver de kallna helt innan du gör det.

Njuut!
– Annelie –

Bakverk och Fikastunder.. - 30 januari, 2011 - 23:21

Åå vad gott, och choklad med…mmm

Erika - Bakglädje - 31 januari, 2011 - 21:17

Det låter jättegott, men tyvärr kommer jag nog aldrig att göra just dessa eftersom min man är allergisk mot hasselnötter. Men biscotti doppad i choklad ska jag göra någon gång. De såg jättesmarriga ut. Mysigt att baka tillsammans.

sana - 3 februari, 2011 - 22:29

Jag älskar biscotti!
bara ett copp te och några stycken biscotti så blir en härligt tebreak!!

Li - 11 februari, 2011 - 11:22

Tack för detta recept! Biscotti har jag länge velat göra, har några goda cheesecakes som har krossade bisocttis i botten också, och då kan man ju vara duktig coh baka själv :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän