Masthead header

Jordgubbs- och rabarberpaj med mandel

Ingredienser till 1 paj / ca 6 – 8 portioner
smör till fomen
1 liter färska jordgubbar
3 rabarberstjälkar
3/4 dl socker
1 ½ msk potatismjöl

Mandeltäcke
100 g sötmandel
2 ägg
1 ½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Gräddsås
1 dl vispgrädde
1 dl Kesella
finrivet skal av ½ lime
2 msk florsocker

Garnering
florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform som mäter ca 26 cm i diameter.
  2. Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar. Strö ut bitarna i botten av formen.
  3. Blanda sockret och potatismjölet och strö över.
  4. Mal sötmandeln.
  5. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Vänd ner den malda mandeln och sikta sedan ner vetemjölet och bakpulvret. Rör varsamt smeten slät.
  6. Bred ut smeten jämnt över jordgubbs- och rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Gräddsås: Vispa grädden, tillsätt esten av ingredienserna och rör varsamt samman till en slät sås.

Sikta florsocker över pajen, som serveras ljummen tillsammans med gräddsåsen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän