Ingredienser till 1 paj / ca 6 – 8 portioner
smör till fomen
1 liter färska jordgubbar
3 rabarberstjälkar
3/4 dl socker
1 ½ msk potatismjöl
Mandeltäcke
100 g sötmandel
2 ägg
1 ½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Gräddsås
1 dl vispgrädde
1 dl Kesella
finrivet skal av ½ lime
2 msk florsocker
Garnering
florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform som mäter ca 26 cm i diameter.
- Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar. Strö ut bitarna i botten av formen.
- Blanda sockret och potatismjölet och strö över.
- Mal sötmandeln.
- Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Vänd ner den malda mandeln och sikta sedan ner vetemjölet och bakpulvret. Rör varsamt smeten slät.
- Bred ut smeten jämnt över jordgubbs- och rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Gräddsås: Vispa grädden, tillsätt esten av ingredienserna och rör varsamt samman till en slät sås.
Sikta florsocker över pajen, som serveras ljummen tillsammans med gräddsåsen.