På Alla Hjärtans Dag åt vi den här supergoda moussebakelsen. Unge Herr Bagare slukade precis allt medan kräsna Unga Fröken Bagare endast åt hallonmoussen – precis som jag gissade innan ;)
Chokladsockerkaka i botten följt av chokladmousse, färska hallon, hallonmousse och dekorationer i choklad.
Chokladmousse
100 g mörk choklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Smält chokladen över vattenbad – låt svalna något. Blanda ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden fluffig. Blanda ner chokladen i grädden och rör försiktigt. Häll upp i portionsglas och kyl ca 1 timme.
Hallonmousse
5 dl hallon
1 dl socker
1 1/5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Koka ihop hallon och socker till en tjock sås. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Sila såsen så att alla kärnor är borta och blanda ner de urkramade gelatinbladen i hallonsåsen.
Låt såsen svalna och rör ner vaniljsocker.
Vispa grädden fluffigt och blanda ner hallonsåsen i grädden och rör försiktigt.
Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen ca 2 timmar.
Dekorering
Smält choklad och och spritsa, dutta eller stryk ut på ett överföringsark. Låt chokladdekorationerna stelna i kyl till serveringen.
Njuut!
– Annelie
Den ser ljuvligt god ut! :)
(psst, du har väl inte missat att man kan vinna en söt liten grytvante?
http://themuffinbaker.blogspot.com/2011/02/betty-crocker-en-liten-tavling.html )
Låter supersmarrigt :-)
Gott gott, riktigt proffsigt. Vilken söt tjej på bild. :)
Vilken söt flicka!! och din desert ser riktigt gott ut!!