Masthead header

Kolafyllda praliner

Ingredienser till ca 30 stycken
125 g mörk blockchoklad av god kvalitét

Kolasmet
1 dl vispgrädde
1 dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao

Garnering
silverkulor

Övrigt
30 ischokladformar

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron.
  2. Fyll ischokladformarna med smält schoklad och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ut. Ställ svalt att stelna.
  3. Mät upp alla ingredienser till kolasmeten i en kastrull. Koka tills den håller kolaprovet (se längst ner efter receptet).
  4. Låt kola smeten svalna något innan den skedas upp i chokladformarna. Ställ kallt att stelna.
  5. Bred ett tunt lager smält choklad över varje form så att kolasmeten täcks. Ställ kallt en stund.
  6. Ta bort folieformarna. Färst med en liten droppe smält choklad en silverkula på varje pralin.

Kolaprovet
Doppa en sked i smeten och ställ den en kort stund i ett glas med kallt vatten. Går kolan därefter att rulla till en kula är den färdigkokt.

Har man tillgång till termometer bör smeten vara ca 123 grader.

Receptet kommer från tidningen Allers 51-52 / 2006

Christina W - 21 september, 2007 - 06:53

Åhh vilken underbar layout – blev alldeles lycklig när jag kom in. Och vilket gott recept…. Ska försöka glömma bort att jag sett det…måste glömma bort att jag sett det. ;-)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän