Ingredienser till 1 form
150 g digestivekex
1 dl smält smör
400 g Philadelphiaost (ej light!)
½ dl socker
4 ägg
200 g vit choklad
1 ½ dl crème fraiche (ej lätt!)
Gör så här:
- Smula digestivekexen väl och blanda med smält smör.
- Täck botten i en springform med blandningen och förgrädda i 175 grader i ca 3-4 minuter.
- Blanda Philadelphiaost med socker och rör till en slät smet.
- Blanda i äggen i smeten, ett i taget, och rör slät mellan varje ägg.
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad. Häll ner chokladen i smeten under omrörning.
- Häll smeten i formen på digestivebottnen.
- Grädda vid 110 grader i ca 60 minuter.
- Täck kakan med lösrörd crème fraiche och grädda i ytterligare 15 minuter.
- Ställ kakan kallt i minst 2 timmar innan serveringen så att den stelnar ordentligt.
Servera kakan kall med färska bär.
Ursprungsreceptet kommer från tidningen Mat & Vänner nr 3/2006