Masthead header

Vit chokladcheesecake

Ingredienser till 1 form
150 g digestivekex
1 dl smält smör
400 g Philadelphiaost (ej light!)
½ dl socker
4 ägg
200 g vit choklad
1 ½ dl crème fraiche (ej lätt!)

Gör så här:

  1. Smula digestivekexen väl och blanda med smält smör.
  2. Täck botten i en springform med blandningen och förgrädda i 175 grader i ca 3-4 minuter.
  3. Blanda Philadelphiaost med socker och rör till en slät smet.
  4. Blanda i äggen i smeten, ett i taget, och rör slät mellan varje ägg.
  5. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad. Häll ner chokladen i smeten under omrörning.
  6. Häll smeten i formen på digestivebottnen.
  7. Grädda vid 110 grader i ca 60 minuter.
  8. Täck kakan med lösrörd crème fraiche och grädda i ytterligare 15 minuter.
  9. Ställ kakan kallt i minst 2 timmar innan serveringen så att den stelnar ordentligt.

Servera kakan kall med färska bär.

Ursprungsreceptet kommer från tidningen Mat & Vänner nr 3/2006

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän