Masthead header

Kanelbullar – Kanelbullens dag 4/10

Kanelbullar 

Ingredienser till ca 20 st
1/2 paket jäst (25 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
0,5 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör
4 tsk malen kanel
1 dl socker

Pensling
ägg
pärlsocker

Gör så här:

  1.  Smula jästen i en bunke.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  5. Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.
  6. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta ca 30×40 cm.
  7. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallan på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Receptet kommer från ICA, men jag har dubblat fyllningsingredienserna i min version.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän