Masthead header

Ost- och örtkryddscones

Ingredienser till 18 scones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk senapspulver
1 krm salt
50 g smör eller margarin
1 ½ tsk blandade örtkryddor efter smak
75 g riven ost, (max 17%)
1 ägg
½ dl lättyoughurt naturell
½ dl lättmjölk

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Fördela smöret i blandningen och tillsätt osten.
  3. Vispa ihop ägg, youghurt och mjölk och rör ner det i blandningen. Arbeta snabbt ihop en deg.
  4. Kavla ut degen på mjölat bakbord till ½ cm tjocklek. Ta ut kakor med ett mått, ca 4 cm i diameter.
  5. Lägg kakorna på plåten och grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 – 15 minuter.

Låt sconesen svalna något, men servera dem ljumma till t.ex. soppa.

Receptet kommer från VIKTVÄKTARNA – 2 points / scones.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän