Masthead header

Jordgubbsmousse

En av mina favoritfyllningar är jordgubbsmousse – man kan byta ut jordgubbarna mot andra bär om man vill.

450 g jordgubbar  – ca 1 liter
3 tsk citronsaft
5 blad gelantin
1 äggvita
1 dl socker
1 ½ dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa bären och passera genom en sil om du vill ha en slät mousse.
Ha i 2 tsk citronsaft.
Vispa upp äggvita tills den är fluffig tillsätt sockret i en försiktig stråle medan du fortfarande vispar kraftig. Häll till sist i 1 tsk citronsaft innan du slutar vispa.
Vispa grädden, men inte allt för hårt.
Ta upp gelantinet ur vattnet och krama ur dem, smält dem försiktigt tillsammans med några matskedar jordgubbspuré i en kastrull tills de lösts upp helt.
Rör ner gelantinet i bärpurén.
Rör ner purén i äggviteblandningen med en slev och blanda tills det är en slät smet.
Blanda allra sist ner grädden försiktigt i stora luftiga tag.
Kyl moussen i minst 2 timmar innan du använder den som tårtfyllning.

Ska du ha den som dessert fyller du dina glas med moussen innan du ställer den i kylen.
Ska du ha den som en ”glass” så häll upp den i portionsformar och ställ i frysen.

Alla 3 olika serveringsvarianter är klart mumsiga!

Njuut!

– Annelie –

Jenny Matlust - 9 maj, 2011 - 23:19

Låter underbart gott! =)

Karin - 17 februari, 2015 - 21:35

Brukar du göra den på färska jordgubbar, eller går det lika bra med tinade?

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän